ТОП 5 возачи од завршени шампионати: SWL YUGO 2010 - 1. Baggiesman 2. DJCruicky 3. Bruce Leeroy 4. MJanosh 5. Bachke / AKKNK VA YUGO 2010-2011 - 1. Igor 2. Zharko Atkovski 3. Bruce Leeroy 4. Markoni 5. Dragan Karanovic / AKKNK Zlana Kaciga 2011 - 1. MJanosh 2. Zarko Atkovski 3. The Ghost 4. Sasok 5. FiLo / AKKNK VA Formula 3 2011 - 1. MJanosh 2. Art-tech-uk 3. Zharko Atkovski 4. Sasok 5. Markoni / AKKNK VA FICO 2011 - 1. MJanosh 2. The Ghost 3. OMP 4. OhDomazetov 5. tenzoRS / AKKNK VA WTCC 2012 - 1. MJanosh 2. OhDomazetov 3. Retro 4. PANTA 5. KOTA
CHAMP FINISH
НОВ ВОЗАЧ?
-


БОДОВНА СОСТОЈБА
ТОП 5 PRO ВОЗАЧИ

1
x 2
MJanosh
393
2
DJ Cruicky
293
3
Dragan Karanovic
249
4
Bruce Leeroy
200
5
Janko Glavac
158
       
 

ТОП 3 PRO ТИМОВИ

1
VA Racing
886
2
Racing Team Novi Sad
332
3
SLOteam
245
0

* само најдобрите 3 возачи се бодуваат


PRO ЗЕМЈИ

1
Macedonia
494
2
United Kingdom
493
3
Serbia
344
4
Slovenia
245
5
Montenegro
153
6
Bulgaria
133
7
Croatia
16
           

* само најдобрите 3 возачи се бодуваат
БОДОВНА СОСТОЈБА
ТОП 5 AMA ВОЗАЧИ

1
Pavlovic Goran (SRB)
266
2
FiLo
226
3
Muhi
201
4
MILOS
157
5
NUkmar
156
0      
 

TOP 3 AMA ТИМОВИ

1
Verba Sport
404
2
UNDERDOGS Racing
382
3
VA Racing
366
0

* само најдобрите 3 возачи се бодуваат


AMA ЗЕМЈИ

1
Serbia
559
2
Macedonia
399
3
Slovenia
295
4
Montenegro
161
5
Bosna & Hercegovina
52
6
Croatia
51
7
Bulgaria
11

* само најдобрите 3 возачи се бодуваат


ПОЛ ПОЗИЦИИ

1. MJanosh / 8
2. Janko Glavac / 1
2. Bruce Leeroy / 1


НАЈБРЗИ КРУГОВИ

1. MJanosh / 10
2. DJCruicky / 2
2. Matej Dakskobler / 2
2. Janko Glavac / 2
4. Dragan Karanovic / 1
4. Bruce Leeroy / 1
4. Dene Manasiev / 1


 

MJanosh - YUGO БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ЗА 2012
VA Racing - ТИМСКИ ШАМПИОН
МАКЕДОНЦИТЕ НАЈБРЗИ ВО ПОСЛЕДЕН МОМЕНТ


ТАКТИЗИРАЊЕ ВО ПОСЛЕДНАТА РУНДА

Последната рунда на патеката Mobikrog ( SLO ) донесе нов зачин во борбата за титулата кај аматерите и второто и третото место кај професионалците. Многу од возачите кај повеќе тимови решија да им помогнат на своите тимски да дојдат до што подобра позиција и да освојат што повеќе поени на последната трка но немаше некое поголемо изненадување кај возачите колку што имаше на табелата кај земјите. Имено, Обединетото Кралство иако водеше се до последната трка на овој шампионат, беше преминато од Македонија за само 1 бод! Па така, Македонците комплетно го освоија овој оргомен шампионат во кој се пријавија над 110 возачи од сите балкански земји како и аутсајдерите UK и Шведска.


 

Иако борбата за шампионската титула кај возачите почна бурно со неколку пресметки помеѓу MJanosh и Janko Glavac, сепак темпото на Janko падна по неколку трки и MJanosh полека почна да се одвојува од останатите за во предпоследната 9та рунда на патеката во Белград - Ушче, да ја земе својата 10та сим-шампионска титула. DJCruicky беше константен во своите настапи и редовно освојуваше добар дел од поените, па иако не ја освои вицешампионската титула во предпоследната рунда, сепак таа беше лесен плен за него во последната каде што требаше да освои само неколку поени за да се зацврсти на второто место. Возбудата беше на последната скала од подиумот, односно за 3то место каде што борбата се водеше помеѓу Dragan Karanovic од Србија и Bruce Leeroy од Обединетото Кралство, но неколку падови на англичанецот значеа и губење на 3то место при што во последната трка Karanovic ја освои последната награда за 3то место.

 

ПОДИУМ - ТИМОВИ

VA Racing
Racing Team Novi Sad
SLOteam
 

 

 

ПОДИУМ - ЗЕМЈИ

MACEDONIA
UNITED KINGDOM
SERBIA

 

 


 

АМАТЕРСКИ ШАМПИОНАТ

ПОСЛЕДНАТА РУНДА ГО ОДЛУЧИ ШАМПИОНОТ ВО АМА

Goran Pavlovic ШАМПИОН во АМА
Verba Sport ТИМСКИ АМА ШАМПИОН

СРБИЈА ШАМПИОН КАЈ ЗЕМЈИТЕ

 


Следниот шампонат ќе се вози V8 SUPERCARS 2012

 

 


NEW DRIVER ? / НОВ ВОЗАЧ ?

Quick Links

ПРИЈАВИ СЕ ->
<- SIGN UP
ПРАВИЛА ->
<- RULES
КАЛЕНДАР ->
<- CALENDAR
СПУШТИ ->
<- DOWNLOAD
БРЗИ КРУГОВИ ->
<- HOTLAPS
СЕРВЕР ВО ЖИВО ->
<- LIVE TIMING

TROPHY ROOM

Driver
MJanosh
9
4
1
DJCruicky
2
5
5
Dragan Karanovic
3
3
1
Janko Glavac
1
2
3
Bruce Leeroy
1
2
2
Momchil Penov
1
0
1
Banicevic
1
0
0
Matej Dakskobler
1
0
0
Dragan Strbac
0
1
0
Ivan Boskovic
0
1
0
Dene Manasiev
0
0
3
STOJKOVIC
0
0
1
Yasen Stamov
0
0
1
Dzoni81
0
0
1
Bachke
0
0
1
       

MAP: ново | старо


СЕРВЕР ИНФО


Име: www.akknk.org.mk/vacademy

IP:188.138.121.88:40017
pass: ( in email after signup )

HOTLAPS табела
LIVE
Монитор


ЛИНКОВИСледете не!
Гледајте не!
Напишете ни!

akknkva@akknk.org.mk

(c) 2012 AKKNK Виртуелна Академија
Design by MJanosh

Hit Counter by Digits